Un șef de secție din cadrul direcției consulare din cadrul Ministerul de EXterne a fost reținut în timpul unei operațiuni comune a procurorilor anticorupție și ofițerilor SIS. Acesta este bănuit de faptul că lua bani pentru a perfecta actele cetățenilor de origine arabă aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Informația ne-a fost oferită de surse apropiatei achetei, iar ulterior ne-a fost confirmată de Procurorul General, Eduard Harunjen.

(UPDATE 17:30) Alte surse din cadrul anchetei ne-au spus că ar fi vorba despre Nicolae Nucă - șeful direcției relații cu publicul, din cadrul Direcției Generale Afaceri Consulare. Tot el a fost consul al Moldovei la Bologna și este tatăl cunoscutei interprete - Nicoleta Nucă.

Reținerea a avut loc la Chișinău și are legătură cu activitatea infracțională descrisă în dosarul consulului moldovean la Istanbul - Veaceslav Filip, reținut și el acum trei săptămâni. 

Eduard Harunjen ne-a declarat că mai multe detalii despre investigarea acestui caz vor fi oferite presei în cel mai scurt timp. 

Deschide.Md amintește că Veaceslav Filip, Consulul general al Republicii Moldova la Istanbul, a fost reținut pe 16 noiembrie, de către procurorii anticorupție în cadrul unui dosar de corupție. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a declarat ulterior că a luat notă de reținerea lui Veaceslav Filip și a cerut organele de drept, presă și public să respecte prezumția nevinovăției acestuia.