Fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep, a trimis pe adresa Deschide.MD o „cerere prealabilă” în care învinuiște redacția de citarea inexactă a unei surse. În special, Valeriu Ostalep s-a arătat nemulțumit de faptul că în loc să cităm sursa exact cu fraza „Ostalep, r...t cu ochi!”, redacția și-a permis să introducă literele omise și a scris „Ostalep, rahat cu ochi”.

Amintim că Deschide.MD a publicat recent o știre despre cum fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostapel, a reclamat la poliție un tricolor arborat pe o casă din Durlești.

Sesizarea a fost adresată Inspectoratului de Poliție Buiucani, la data de 8 noiembrie, de către fostul viceministru de externe, Valeriu Ostalep. Acesta s-a arătat deranjat de faptul că o locuitoare din suburbia Durlești a capitalei și-a arborat un drapel românesc.

În plângerea adresată Poliției, Ostalep invocă faptul că a fost încălcată legislația cu privire la folosirea simbolurilor de stat și cere tragerea la răspundere a persoanei care a arborat drapelul României.

Diana Crudu, femeia care a arborat tricolorul, a publicat un mesaj în care s-a arătat nemulțumită că poate fi pedepsită pentru arborarea drapelului României în spațiul care îi aparține. Pe reclamant, Valeriu Ostalep, l-a numit „r…t cu ochi”. Redacția a dedus atunci că este vorba despre substantivul „rahat” și a decis să-l folosească. Se pare că Valeriu Ostalep este de altă părere și a insistat să folosim citatul sursei exact, fără cuvântul „rahat”.  

Redacția Deschide.MD aduce scuze fostului viceministru de Externe pentru că și-a permis să citeze inexact sursa și a prejudiciat, astfel, buna imagine a acestuia, atribuindu-i calificativul „rahat”.