Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, a felicitat locuitorii Republicii Moldova cu ocazia Crăciunului și Revelionului, într-o filmare în care a vorbit limba română.

Anul 2018 a fost unul al schimbărilor majore pentru ambasador și familia sa, deoarece a fost numit șeful misiunii diplomatice americane în Republica Moldova. „Am rămas cu adevărat impresionat de ospitalitatea de care am avut parte și sunt încântat să întâlnesc noul an împreună cu voi”, a spus Dereck J. Hogan.

Ambasadorul a trecut în revistă principalele proiecte ale SUA în Republica Moldova inițiate în anula 2018.

Printre realizările anului 2018, diplomatul menționează că anul acesta prin Fondul Ambasadorilor pentru Conservare Culturală, a fost continuat proiectul multi-anual, în comun  cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru a restaura frescele istorice, din secolul al XVII-lea, la Biserica Adormirea Maicii Domnului de la Căușeni. Totodată, sute de copii de la Grădinița nr. 13 din Soroca, de la școala din satul Cuhurești de Sus, raionul Florești și de la gimnaziul din satul Chetrosu, raionul Drochia se vor bucura de condiții sanitare mai bune datorită renovărilor realizate cu suportul Biroului american de Cooperare Militară.

Peste o sută de moldoveni au avut oportunitatea de a studia în SUA prin intermediul programelor de schimb și educaționale ale Ambasadei SUA. Tot anul acesta, a fost lansat Centrul de Poliție Comunitară la Sângerei, care cu sprijinul SUA a fost integral reparat și reamenajat. Este un concept inovator pentru Moldova, menit să îmbunătățească interacțiunea dintre poliție și comunitate.

„Țin să mulțumesc celor 99 de voluntari ai Corpului Păcii, care lucrează umăr la umăr cu colegii locali în școli, ONG-uri și biblioteci în 83 de localități din Moldova. Sper că noul an să aducă multe oportunități noi. Eu sper să vizitez cât mai multe localități din țara dumneavoastră și să descopăr frumusețile peisajelor moldovenești despre care am auzit atât de mult, să aflu cât mai multe despre tradițiile pe care le păstrați cu sfințenie, dar și să mă întâlnesc cu cât mai mulți dintre voi”, a mai spus ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

„Din adâncul inimii, din partea familiei noastre ne rugăm Domnului pentru sănătate, pace și prosperitatea familiilor voastre. Vă dorim un nou an fericit! La anul și La mulți ani!”, a urat Ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan care a apărut în filmuleț alături de familia sa.