Un bărbat de 59 de ani a fost reținut a doua oară timp de o lună pentru că a încercat să treacă ilegal frontiera moldo-ucraineană. Dacă prima dată a fost prins când vroia să iasă din Republica Moldova, ieri bărbatul a încercat să intre în țară după ce a trecut ilegal frontiera în Ucraina.

Într-un comunicat de presă al poliției de frontieră este menționat că ieri în jurul orei 05:30, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, aflați în misiuni de patrulare comună cu grănicerii ucraineni, au observat silueta unei persoane care se îndrepta dinspre Ucraina spre interiorul Republicii Moldova. La doar zece metri de linia de frontieră a fost reținut un bărbat. Totodată, la fața locului a intervenit grupa operativă a SPF Ocnița care a și constatat activitatea ilegală a insului reținut, prin efectuarea verificărilor adiționale ale traseului efectuat de acesta.

Ca urmare a cercetărilor primare, bărbatul de 59 de ani este cetățean moldovean, locuitor al sat. Căinarii Vechi, r-nul Soroca. Din lipsa actelor valabile, moldoveanul a încercat să traverseze fraudulos frontiera, prin ocolirea punctelor de trecere. Din informațiile deținute, cetățeanul nu este la prima abatere, în seara de 22 noiembrie curent, fiind reținut pe aceeași direcție și cu același scop de a traversa fraudulos frontiera moldo-ucraineană.