Un tânăr s-a trezit cu cătușele la mână, după ce a dus cadavrul soțului surorii sale la morga din Cahul. Tânărul este suspectat că l-ar fi bătut cu bestialitate pe bărbat, din motiv că acestanu i-a făcut focul în sobă.

Tânărul reținut, în vârstă de 32 de ani, împreună cu un amic, ar fi dus ieri cadavrul bărbatului în vârstă de 53 de ani, la morga din Cahul. Cadavrul nu avea la suprafață urme de moarte violentă, iar acesta le-a declarat medicilor-legiști, că bărbatul ar fi murit subit, dar totodată insista să ia mai repede cadavrul.

Însă, în timp ce aștepta să fie perfectate toate actele de rigoare, medicii legiști au alertat poliția, după ce au stabilit că victima avea mandibula, un picior, dar și mai multe coaste fracturate.

Solicitat telefonic, Andrei Moldovanu, șeful Secției Urmărire Penală din cadrul IP Cahul, a declarat pentru Deschide.MD că, bărbatul decedat este rudă cu tânărul reținut. Ultimul este fratele femeii cu care răpostaul locuia în concubinaj  și erau vecini în localitatea Crihana Veche, Cahul.

„După ce am fost sesizați de către medicii legiști, s-au adunat probe, iar pe urme fierbinți a fost reținut tânărul de 32 de ani, fiind suspectat că l-ar fi omorât în bătaie pe bărbat. În cadrul urmărirei penale, s-a stabilit că în noaptea de 20 decembrie, în jurul orei 02:30, acesta a dat buzna în casa surorii sale și i-a reproșat celor doi că nu i-au făcut focul și în soba din casa lui, care se află în aceeași mahala, vizavi de casa surorii sale. Ultimul, fiind în stare de ebrietate, a intrat în conflict cu bărbatul de 53 de ani, care, la fel, era băut, și l-a bătut cu bestialitate până acesta a decedat”, a precizat Moldovanu.

Șeful Secției Urmărire Penală din cadrul IP Cahul, a ținutsă menționeze că în prezent tânărul a primit mandat de arest pentru 30 de zile, însă refuză să facă declarații.