Noi detalii despre odioasa crimă din localitatea Sofia, raionul Drochia, unde un copil de numai un an și șapte luni a fost lovit de către un vecin de-al bunicii cu capul de podea până când a fost omorât. Poliția a fost chemată de către un alt vecin, iar când au ajuns la fața locului, oamenii legii l-au găsit pe criminal dormind. Mama bebelușului, o tânără în vârstă de 28 de ani, lucrează în Ialoveni, este divorțată și mai are la întreținere doi copii.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, se afla în vizită în casa bunicii copilului, o femeie în vârstă de ​50 de ani. Fiind în stare de ebrietate, l-a luat de picioare pe nepotul femeii, un bebeluș de un an și șapte luni, și l-a lovit de mai multe ori cu capul de podea, până când acesta a murit, iar apoi s-a culcat.

Solicitat telefonic, Marin Novac, șeful-adjunct al IP Drochia, a declarat pentru Deschide.MD că poliția a fost alertată de către un alt vecin al femeii, iar când au ajuns polițiștii la fața locului l-au găsit pe bărbat dormind.

„Un vecin de-al femeii a auzit gălăgie și a intrat în casă, când l-a surprins pe bărbat cum îl lovea pe copil cu capul de podea. A chemat imediat poliția și ambulanța, însă deja era prea târziu, iar medicii nu au putut decât să constate decesul. Când am ajuns noi la fața locului, l-am găsit pe făptaș dormind în casa femeii. Era într-o stare de ebrietate extrem de gravă, aproape de comă alcoolică. El a venit la femeie și a consumat împreună cu ea băuturi alcoolice, iar copilul de numai un an și șapte luni, a început a plânge. Deranjat de plânsul copilului, fiind beat, l-a luat de picioare și l-a lovit de mai multe ori cu capul de podea. Mama copilului nu era acasă. După cum ne-a spus femeia, aceasta este plecată la muncă în localitatea Puhoi, din raionul Ialoveni.  Imediat l-am reținut pe făptaș, dar acesta încă nu își recunoaște vina, fiindîncă confuz”, a precizat Novac.

Bărbatul de 41 de ani nu a fost căsătorit, nu are copii, nu era angajat în câmpul muncii, locuise până nu demult cu părinții, dar aceștia l-au alungat de acasă și locuia la un prieten. Anterior, acesta a fost de mai multe ori în vizorul poliției pentru consum de alcool și comportament antisocial, cel puțin așa susține Veraceslav Mogaliș, primarul localității unde a avut loc tragedia.

Primarul localității ne-a mai declarat că mama bebelușului, o tânără în vârstă de 28 de ani, provine dintr-o familie social vulnerabilă și mai are la întreținere încă doi copii minori.

„Ea este la evidența asistentului social, este divorțată de soț, și mai are doi copii minori. În momentul când a fost comisă crima, tânăra nu era acasă, dar nici cei doi copii ai ei. Din câte cunosc, după ce l-a omorât pe bebluș, făptașul a mers și s-a culcat fără a avea nicio grijă”, a precizat Mogaliș.

Asistenul social din localitatea Sofia, Aliona Leșanu, a declarat petntru Deschide:MD că din anul 2016, tânăra mamă este divorțată de soț, care este din aceeași localitate, dar s-au înțeles ca cei doi copii să poată merge în vizită la buneii din partea tatălui.

„Femeia creștea de una singură trei băieți, unul în vârstă  de 10 ani, altul de 6 ani, și bebelușul omorât, în vârstă de un an și 7 luni. Când a fost comisă crima, cei doi copii, era în vizită la buneii din partea tatălui”, a ținut să menționeze Leșanu.

Bărbatul a fost reținut de oamenii legii pentru 72  de ore și riscă ani grei de pușcărie.

Este de menționat că, potrivit unor date ale IGP, în anul 2018, în Republica Moldova ar fi decedat cel puțin 46 de copii,  în 9 cazuri a fost vorba de suicid, 4 copii au fost omorâți, alți 19 au decedat în accidente rutiere, iar 15 s-au înecat.