Agricultorul din Floreni, raionul Ungheni, Anatol Plăcintă, care a stat în noiembrie curent cu grămezi de mere direct pe pământ, acoperite cu zăpadă lângă livada sa, a donat două tone de fructe pacienţilor Spitalului Clinic Municipal nr.1 din Chișinău.

Anunțul a fost făcut de administrația acestui spital, care i-a mulțumit antreprenorului pentru acest gest.

„Gestul pomicultorului bucură de ceva timp pacienții internați în instituție, iar consumul de fructe în perioada când viruşii dau mari bătăi de cap este de mare folos. Antreprenorul spune că nu se opreşte aici şi va continua să susţină și în următorii ani instituția noastră cu fructe precum mere, prune și struguri, astfel promovând consumul de fructe autohtone, care sunt o sursă enormă de multivitamine și minerale benefice sănătății organismului, mai ales celui suferind, nemaivorbind de cel gravid”, se arată pe site-ul Spitalului Clinic Municipal nr.1.

Anterior, Anatol Plăcintă a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că s-a pomenit cu merele sub zăpadă, fiindcă nu a reușit să le ducă la fabrica de prelucrare de la Orhei, fiindcă în acest an a avut parte de o roadă mare.