Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că în baza de date sunt înregistrate, la situația din 17 decembrie curent, în total, 11240 locuri de muncă libere, mai puține decât acum o săptămână, când Agenția a declarat 11486 joburi vacante.

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Chișinău – 3945 și Bălți – 1376. Cele mai puține în Fălești – 7.

Astfel, pe piața muncii este nevoie de 89 contabili, 23 agenți de vânzare, 22 expeditori, 17 contabili-șef, 12 economiști, 4 specialiști în problemele perceperii fiscale, 2 auditori interni, 2 specialiști în achiziții publice etc.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitatesunt disponibile 2019 locuri de muncă vacante, constituind circa 18% din numărul total. În acest sector, cei mai solicitați sunt specialiștii în domeniul sănătății, pentru care se propun 367 poziții, scrie Monitorul Fiscal.

În același timp, ANOFM oferă 9221 locuri de muncă sau 82% din numărul total pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați. Tradițional, cele mai multe sunt destinate lucrătorilor în industria textilă și confecții – 3410.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.