Nicoale Timofti a semnat decretul privind numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general. Documentul a ajuns aseară pe masa preşedintelui. Acum câteva minute, Harunjen a depus jurământul în faţa Consiliului Superior al Procurorilor. Informaţia ne-a fost confirmat de surse din cadul PG. Nici preşedintele CSP, Mircea Roşioru, nici secretarul general al Preşedinţiei, Ion Păduraru, şi nici Eduard Harunjen nu ne răspund la telefon pentru a confirma informaţia. Doar una dintre sursele sus-numite ne-a expediat un sms, rugându-ne să aşteptăm comunicatul de presă.

(UPDATE 13:40) Preşedinţia confirmă că Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 8 decembrie a.c., un decret de numire a domnului Eduard Harunjen în funcția de Procuror General pentru un mandat de șapte ani, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

"În conformitate cu prevederile legale, după semnarea decretului, domnul Harunjen a depus jurământul în fața Președintelui Republicii Moldova și a membrilor Consiliului Superior al Procurorilor", se arată într-un comunicat de presă.