Procuratura Anticorupție, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au descins astăzi cu mai multe percheziții în nordul țării, una dintre adrese fiind în municipiul Bălți. Perchezițiile îi vizează pe angajații Agenției Servicii Publice, de la birourile de înmatriculare a mijloacelor de transport.

Solicitată telefonic, Anastasia Mihalceanu, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, a confirmat informația pentru Deschide.MD, dar evitat să ne ofere mai multe detalii.

„Procurorii Anticorupție efectuează percheziții într-un dosar de corupție în care sunt vizați angajații stațiilor de înmatriculare a mijloacelor de transport, însă momentan nu vă putem comunica mai multe detalii despre operațiune”, a precizat Mihalceanu.

Reprezentantul PA a ținut să menționeze că mai multe informații vor fi oferite, după ce vor fi finalizate perchezițiile.

Este de menționat că la începutul lunii noiembrie anul curent, 16 persoane au fost audiate, iar trei dintre ele au fost reținute, după ce procurorii PCCOCS au efectuat 20 de percheziţii, în cadrul unui dosar deschis pentru abuz în serviciu şi fals în acte publice, la Birourilor de Înmatriculare şi Stații de Testare a Transportului Auto din centrul şi sudul ţării.