Preturile de sectoarele capitalei au întocmit procese verbale agenților economici care au ignorat apelul autorităților municipale de neimplicare în combaterea ghețușului, transmite Primăria Chișinău.

Primăria informează că serviciile municipale au împărștiat antiderapant pe străzile capitalei, preponderent pe trotuare de pe străzile principale și secundare, în stațiile de așteptare a transportului public, dar și în preajma instituțiilor de educație timpurie și a instituțiilor de învățământ preuniversitar.

Astfel, Regia locativ-comunală a intervenit cu 8 unități HACO cu sărărițe și 7 tractoare cu sărărițe. În zonele unde intervenția mecanizată este dificilă, 374 de muncitori au fost antrenați la curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuinţe şi a staţiilor de aşteptare a transportului public.

Pe parcursul zilei de azi, 100 de persoane s-au adresat la Institutul de Medicină Urgentăcu diferite traumatisme, în urma ghețușului format pe străzile capitalei. 9 dintre persoanele traumate au fost internate în spital.