Procuratura Generală (PG) a recepționat raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind imixtiunea Fundației „Otwarty/Open Dialog” (Dialog Deschis) și a fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova.

Acesta a fost remis Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către Serviciul de presă al PG.

Amintim că raportul a fost desecretizat și publicat pe site-ul Parlamentului Republicii Moldova, fiind transmis Parlamentului European, Comisiei Europene, Departamentului de Stat și Congresului Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, Parlamentului României, Poloniei și Ucrainei, OSCE, Consiliului Europei, ONU, altor organizații internaționale și agenții naționale. 

Comisia a studiat riscurile pentru securitatea națională inerentă activității subiectului investigat, calificabilă drept activitate de inteligență diversionistă străină îndreptată împotriva Republicii Moldova. Aceasta a dat o calificare politico-juridică amenințărilor și a formulat, în limita principiului separării puterilor în stat, recomandări pentru instituții, conform competențelor legale.

Sursa: realitatea.md