Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu, l-a demis pe directorul Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, Viorel Vetrilă.

Anunţul a fost făcut de Silvia Radu pe pagina ei de Facebook. Ministra spune că a decis să-l demită pe Vetrilă în urma unei vizite la instituţia medicală unde a depistat o serie de nereguli, transmite tvrmoldova.md.

„Au fost depistate o serie de nereguli şi abateri de la normele legale (…). Conform prevederilor Legii nr. 133 din 2016, am cerut să fie depusă şi o declaraţie de avere şi interese personale din partea, deja, fostului director al instituţiei”, a scris Silvia Radu.

Director interimar al spitalului a fost numit Sergiu Ştepa.
„În faţa noului director au fost puse sarcini concrete de îmbunătăţire a situaţiei create la IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie. Prioritatea număr unu fiind executarea cât mai rapidă a planului de intervenţii chirurgicale de protezare”, mai scrie Radu.
Silvia Radu fiind în funcţia de primar interimar al Municipiului Chişinău l-a demis şi pe directorul Spitalului Clinic Municipal nr. 1. Acesta însă a fost restabilit din funcţie de instanţa de judecată, iar în toamna acestui an, Dondiuc a demisionat din iniţiativă proprie.