Un deținut și-a dat colegul de detenție pe mâna poliției, după ce ar fi făcut sex pentru un pachet de ceai și unul de țigări, însă acesta nu i le-a mai dat. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Svetlana Talpă, ofițerul de presă de al IP Soroca.

Potrivit lui Talpă, deținutul care s-a adresat la poliție săptămâna trecut, invocă că ar fi avut o înțelegere prealabilă cu un alt deținut de la Penitenciarul Nr.6, prin care a întreținut benevol un raport sexual, în schimb urmând să primească un pachet de ceai și altul de țigări. După consumarea actului sexual, nu și-a mai primit „răsplata”.
 
Solicitat telefonic, Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației naționale a Penitenciarelor, a declarat pentru Deschide.MD că există un asemenea caz. Nu este vorba despre un viol ci de un comun acord.
 
Pantea ne-a zis că ambii deținuți sunt tineri, însă a evitat să ne comunice vârsta și infracțiunile pe care le-au comis cei doi, invocând lege cu privire la protecția datelor cu caracter personal.
 
Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.