Decizia Curţii de Apel din Kiev nu este una definitivă. S-a decis doar reexaminarea cazului în instanţa de fond, a precizat pentru Deschide.MD şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, referindu-se la decizia prin care magistraţii ucraineni au considerat ilegală extrădarea lui Platon.

Morari spune că argumentele acestei decizii nu se cunosc, pentru că nu a fost publicată motivaţia deciziei. "Cert este faptul că la noi nu a parvenit nicio înştiinţare oficială despre acestă decizie", a conchis el. 

Amintim că magistraţii de la Curtea de Apel din Kiev au decis că cetățeanul Veaceslav Platon (ca identitate ucraineană, Veaceslav Kobalev), care se află în detenție în izolatorul de urmărire penală numărul 13 din Chișinău, ar fi fost extrădat ilegal. 

Anterior, Platon a declarat că el a fost adus din Kiev la Chișinău cu un avion charter. Apoi s-a aflat că omul de afaceri cu o reputație dubioasă a fost transportat cu avionul Gulfstream G200 Galaxy cu numărul de bord T7-PRM, care a aterizat la Chișinău pe 29 august la ora 22:00. MAI a declarat că zborul a costat 1690 de euro.