Oamenii legii s-au autosesizat în cazul de la Bălți când un tânăr a tratat cu cruzime un câine lăsându-l fără piele. Într-un comunicat al Poliției se spune că la moment se întreprind acțiuni legale de identificare și atragere la răspundere a făptașului.

„Menționăm că, abuzul asupra animalelor este pedepsit prin lege. Conform legislației, persoana culpabilă de tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea ori moartea acestora, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 25 000 la 37500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an”, precizează Poliția Republicii Moldova. 

Amintim că o poză plină de cruzime a devenit populară în ultimele zile în spațiul online. Pe rețeaua Odnoklassniki, un utilizator cu numele AdrianQ 9, originar din Bălți a postat fotografii îngrozitoare, pe care se vede cu jupuie un câine. Tânărul cu un cuțit însângerat într-o mână și cu capul câinelui în alta, în descrierea de la poză scrie că va merge cu prietenii la frigărui.