Locatarii blocului afectat de explozie din sectorul Râşcani al capitalei pot reveni de astăzi acasă. 116 din cele 126 de apartamente pot fi locuite deja, iar în 10 apartamente, de la etajele 14-17, care au fost cele mai afectate de deflagraţie – au loc lucrări de finisare, care se vor încheia zilele viitoare, informează tvrmoldova.md.

 „Datorită operativităţii, profesionalismului, muncii continue şi organizării corecte am reuşit în doar două luni să restabilim calitativ blocul afectat. În acest caz, foarte dificil, au fost implicaţi mulţi experţi, inclusiv 6 echipe tehnice, în frunte cu Mihai Lupaşcu, şeful Direcţiei Urbanism, Construcţii şi Locuinţe din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, reprezentanţi AST, Primăria Chişinău, Pretura Râşcani, autorii proiectului, dar şi alţi responsabili şi nu în ultimul rând antreprenorul – compania Exfactor Grup. Ne bucurăm că în ajunul sărbătorilor, locatarii pot reveni în siguranţă acasă”, a menţionat Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.
 
La moment, Ministerul Economiei şi Infrastructurii lucrează la un regulament complex care va prevedea expres utilizarea, alimentarea şi importul buteliilor de gaz pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că în seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc de pe bulevardul Moscova 11 din Chişinău a avut loc o explozie. Iniţial s-a presupus că deflagraţia s-a produs de la o butelie de caz. Investigaţiile, însă, au arătat că explozia s-a produs ca urmare a unei scurgeri de gaze. Se presupune că proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, din neglijenţă, ar fi lăsat robinetul deschis, lucru care a şi dus la umplerea spaţiului cu gaz.

Cinci oameni şi-au pierdut viaţa în urma tragicului incident. Printre ei şi un copil de patru ani.