Două persoane au murit într-un incendiu produs la Cinişeuţi, Rezina, azi-dimineaţă, în jurul orei trei, prezumptiv din cauza unei sobe defecte.

Potrivit unui comunicat al Inspectortului General pentru Situații Urgente, pompierii au stabilit că o locuință cu dimensiunile 7x5 metri a fost cuprinsă de flăcări, iar focarul arderii se afla în regiunea gurarului sobei.

În locuință,  pompierii au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 63 de ani, iar în încăperea vecină a fost găsit cadavrul unei femei în vârstă de 59 de ani.

Pompierii au reușit în cel mai scurt timp să localizeze incendiul, fără ca acesta să se răspândească.

Incendiul a fost lichidat la ora 05:55, afectând 70% din suprafața încăperii. Cauza, circumstanțele, dar și prejudiciile materiale urmează a fi stabilite ulterior.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiu în timpul sezonului rece a anului.

Oamenii sunt rugați să fie foarte prudenți în timpul utilizării surselor se încălzire, dar și să verifice starea tehnică a acestora și a canalelor de evacuare a fumului.

Este strict interzisă utilizarea lichidelor ușor inflamabile  pentru aprinderea surselor de încălzire.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2018 au fost înregistrate 1583 de incendii în urma cărora și-au pierdut viața 104 persoane.