O tânără de 35 de ani, care are acasă doi copii mici, a fost salvată din ghearele morții de către medicii de la Spitalul Clinic Municipal nr.1. După ce s-a aflat în comă aproape două săptămâni, ea poate spune că s-a născut a doua oară.

Când s-au asigurat că femeia este bine, medicii i-au făcut o surpriză de proporții pe 5 decembrie, când Zinaida, originară din raionul Ungheni, a împlinit 35 de ani pe patul de spital. Oamenii în halate albe s-au dus la ea în salon cu baloane și tort, fapt care a emoționat-o enorm.

Povestea tulburătoare a Zinaidei din raionul Ungheni, mamă a doi copii, a început pe 13 noiembrie 2018 când, în urma unei intervenții chirurgicale, starea pacientei s-a complicat și a fost transferată, graţie Serviciului AVIASAN, din raionul Ungheni la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1, într-o stare extrem de gravă.

„Timp de 10 zile, pacienta s-a aflat în comă, fiind consultată de diferiţi specialiști, sub tratament intensiv multimodal, investigată multidirecțional, ce a acoperit tot spectrul de patologii. Astăzi, după 20 de zile petrecute în Secția reanimare, Zinaida își sărbătorește cea de-a 35-a iarnă, cu prietenii și salvatorii săi, cărora le-a mulțumit cu lacrimi în ochi. Tot astăzi, Zinaida a fost transferă în secția de profil pentru a continua tratamentul și reabilitarea necesară și arde de nerăbdare să-și strângă cât mai curând la piept cei doi copii, care o așteaptă acasă. La mulți ani îi urăm și noi, întreg colectivul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1, urându-i multă sănătate, fericire în familie și să fie la fel de puternică și luptătoare, precum a demonstrat”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Spitalului nr.1 din Chișinău.

Femeia s-a aflat în comă de gradul IV, șoc septic, sepsis, sindrom de disfuncție multiplă de organe, pneumonie septică, sindrom de detresă respiratorie acută, insuficiență hepatorenală, edem cerebral, sindromul coagulării diseminate a sângelui.