Deputata Maria Ciobanu, care a publicat anterior poze pe Facebook cu sute de kilograme de mere lăsate în saci pe marginea drumului, afirmând că agricultorii le lasă să putrezească, pentru că nu au unde le vinde, reacționează la declarația rudei sale căreia îi aparțineau acele mere, potrivit ziarulnational.md.

Agricultorul din Nisporeni, Valentin Secrieru, s-a arătat nemulțumit, într-un interviu pentru „Canal 2”, de faptul că merele sale, care au fost depozitate preventiv la marginea drumului, au fost subiectul unei postări pe Facebook. El spunea că a cărat merele la marginea livezii, ca să vină mașina să le ducă la fabrică.

”Nu am aruncat niciun măr. Nu au fost aruncate merele cum spun alții. Pur și simplu eu le-am cărat în marginea livezii, ca să vină mașina și să îi fie mai comod de încărcat. Nu puteam să mă duc în livadă la fiecare sac. Au mai întârziat mașinile, pentru că erau doar două mașini de la întreprinderea de la Orhei și ei mi-au spus să aștept”, declară Valentin Secrieru. 

„După ce am scris despre tonele de mere care putrezeau la marginea satului Găureni din raionul Nisporeni, a comentat această bătaie de joc de săteni și tânărul Ion Secrieru. Ce a făcut BRIGADA criminală? A trimis „cumpărători” la agricultor, care i-au plătit bănuți pentru kilogramul de mere, impunându-l să spună că merele nu erau lăsate la marginea satului, ele așteptau să vină mașina, pentru a fi încărcate. Trei săptămâni a întârziat mașina, dar a venit... Bieții oameni! Nu e suficient că sunt mințiți, furați, dar mai sunt și umiliți. Criminalilor, va veni ziua în care veți răspunde! Plicurile voastre nu pot cumpăra sufletele chinuite ale tuturor oamenilor...”, a reacționat Maria Ciobanu.