Ruxanda Glavan, ex-ministra Sănătății, a reacționat după ce presa națională a mediatizat dosarul scandalos deschis în Israel, unde figurează 40 de medici, farmaciști și stagiari care s-au angajat în instituții medicale în baza unor diplome false, inclusiv, perfectate în Republica Moldova.

Aceasta a menționat că ar fi necesară o explicație din partea Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testimițanu”. Totodată, a propus implicarea Procuraturii și a Ministerului de Externe întru verificarea informațiilor, astfel încât imaginea țării să nu rămână prejudiciată.

Deocamdată, conducerea SMF nu a emis vreun comunicat de presă în acest sens.

Realitatea.md amintește cu referire la presa israeliană că printre cei reținuți se numără și cei care și-ar fi făcut studiile la medicină în Republica Moldova. Diplomele false erau obținute printr-un cetățean sirian care colabora cu complici de la Chișinău și Erevan.

Se presupune că pentru aceste documente, suspecții au scos din buzunar câte 15 mii de euro. În total, au fost depistate 217 diplome false, dar cercetările continuă.

Sursa: realitatea.md