Agenții de patrulare și polițiștii din Orhei au pornit vânătoarea unui minor în vârstă de 16 ani, care, noaptea trecută, ar fi furat un Mercedes din garajul unui bărbat din Orhei. Oamenii legii încă nu i-au dat de urmă.

Minorul a intrat noaptea trecută în garajul unui bărbat din localitatea Camencea, Orhei, unde, nestingherit de nimeni, a urcat la volanul unui automobil marca Mercedes E210 și a plecat într-o direcție necunoscută.
 
Solicitat telefonic, Vasile Adașan, șeful IP Orhei, a confirmat informația pentru Deschide.MD și a menționat că până la această oră nu au nici informație despre locul aflării minorului, dar nici a automobilului. 
 
Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest caz de la reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare, însă Alina Bunghez, ofițerul de presă al INP, a refuzat să răspundă la apelurile insistente ale reporterilor Deschide.MD.
 
Surse apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat că făptașul ar fi răpit 38 de automobile anul acesta de pe întreg teritoriul raionului Orhei, de fiecare dată abandonându-le pe marginea drumului, dar nu poate fi tras la răspundere penală, din motiv că este minor.
 
Este de menționat, că anterior, un alt minor din Orhei, a fost cu poliția pe urmele sale, după ce ar fi furat o bicicletă și două automobile în aproximativ 24 de ore. Doat în acest an a răpit 25 de unități de transport, și la fel ca și în primul caz, nu poate fi tras la răspundere, din cauza că este minor.