Tragedie într-o familie din localitatea Elizavetovca, municipiul Bălți, după ce mezinul, în vârstă de 12 ani, elev în clasa a VI-a, a căzut pe coridorul liceului "Mihai Eminescu" din Bălți. Băiatul a fost transportat de urgență la spital, dar, din nefericire, la câteva zile după internare, a decedat.

Solicitată telefonic, Nina Grapa, directoarea liceului Mihai Eminescu, din municipiul Bălți, a declarat pentru Deschide.MD că băiatul ar fi avut un stop respirator și s-a prăbușit pe coridor în timp ce se ducea la ore.

„Copilul a căzut pe coridorul liceului, în timp ce se ducea la ore. A fost observat de un profesor care a chemat imediat ambulanța. Noi avem camere de supraveghere la fiecare etaj, dar și în curtea liceului. Am ridicat imaginile video din care se vede că în momentul în care a căzut nu se afla nimeni în preajma lui ca să-l susțină sau să-l împingă. Pur și simplu mergea și deodată i s-au înmuiat picioarele și a căzut jos. Medicii au venit repede, l-au resuscitat, a fost dus la spitalul din Bălți, iar mai apoi a fost transportat de urgență  la un spital din Chișinău, dar din nefericire, medicii nu  l-au putut salva. Este o adevărată tragedie pentru părinți, dar și pentru liceul nostru”, a precizat Grapa.

Directoarea liceului ne-a spus că băiatul era cuminte și învăța bine, iar în cartela medicală nu era menționat că ar fi suferit de vreo boală  cronică, însă era eliberat de la orele de sport.

„Medici susțin că acesta ar fi suferit de o pneumonie cronică, de formă închisă, care nu a fost tratată la timp. Pe lângă asta, mai suferea de niște boli. Noi am pornit o anchetă internă după incident, iar după ce a fost preluat de ambulanță, am fost mereu la legătură cu părinții și-i întrebam despre starea de sănătate. De la ei am aflat că anterior, pe când era în clasa a treia, a mai avut o criză din asta, dar atunci nu s-a întâmplat pe teritoriul liceului. Era pe terenul sportiv din localitatea de baștină, și-a pierdut cunoștința, a căzut, dar după ce a fost internat și-a revenit”, susține directoarea instituției.

Femeia ne-a spus că elevul provine dintr-o familie bună și că mai are două surori mai mari, care au învățat în același liceu.