Adolescentul de 18 ani care a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost bătut cu bestialitate în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Mereșeni, Hânceti, a decedat la spital.

Solicitat telefonic, Remus Moruz, șeful Procuraturii Hânceștim a declarat pentru Deschide. MD că, în această noapte, adolescentul a pierdut lupta cu viața, după ce a fost transportat în stare gravă, în noaptea de 25 noiembrie, în secția reanimare a Spitalului Raional Hâncești, cu leziuni cranio-cerebrale, cauzate de un obiect dur, contondent.

Reamintim că adoescentul a fost găsit zăcând lângă o casă în flăcări, în care au fost depistate cadavrele prietenilor săi, un adolescent de 17 ani și o minoră de 15 ani. Aceștia ar fi fost omorâți cu toporul de un tânăr de 24 de ani, din localitatea Caracui, Hâncești.

Ieri, Procuratura Generală a anunțat că suspectul a fost identificat şi reţinut, iar la domiciliul acestuia au fost găsite telefoanele victimelor.

Fiind audiat, acesta şi-a recunoscut vina, declarând că cunoscuse victimele prin intermediul reţelelor de socializare, după care s-au înţeles să se întâlnească pe 24 noiembrie, la domiciliul uneia dintre acestea din satul Mereşeni, unde s-au distrat şi servit băuturi spirtoase.

În urma unor neînţelegeri, între ei s-ar fi iscat un conflict. Bănuitul le-a aplicat celor trei victime câteva lovituri de topor în regiunea capului, după care a incendiat casa.

După comiterea faptelor, acesta a aruncat toporul şi a plecat acasă.