Patru persoane, inclusiv un minor, au ajuns la spital, iar alta a decedat, după ce un șofer beat a ieșit cu mașina pe contrasens și s-a izbit violent într-un microbuz. Tragedia a avut loc duminică seara, în jurul orei 17:25, la ieșirea din localitatea Stejăreni, din raionul Strășeni. Șoferul conducea în stare de ebrietate.

Solicitată telefonic, Cristina Vicol, ofițerul de presă al IP Strășeni, a declarat pentru Deschide.MD că impactul a avut loc între un automobil de marca Mitshubishi Outlander, condus de un șofer în vârstă de 42 de ani  și un microbuz marca Mercedes, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 58 de ani.

„Preliminar, se cunoaște că, din cauza condiţiilor climaterice nefavorabile, automobilul Mitsubishi a intrat pe contrasens şi s-a tamponat cu microbuzul. În urma impactului, cinci persoane au ajuns la spital, iar alta a decedat pe loc.  Trei persoane care se aflau în Mitsubishi, între care și șoferul, dar și fiul său în vârstă de 15 ani, au fost transportați cu diverse traumatisme la Spitalul Raional Strășeni, iar un pasager din același automobil, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a decedat pe loc”, a precizat Vicol.

De îngrijiri medicale a avut nevoie și o pasageră din microbuz, o femeie de 64 de ani,care a fost transportată la Spitalul raional Hâncești.

Șoferul automobilului Mitsubishi a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatele au arătat că acesta avea o concentraţie de 0,63 mg/l de alcool în aerul expirat.

După ce i s-au acordat îngrijirile medicale, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.