Oprit noaptea trecută, la Ialoveni, pentru că şofa fără centura de siguranţă, asistentul parlamentarului liberal Lilian Carp i-a înjurat ca un birjar pe reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare, făcând caz de propria legitimaţie de serviciu.

Într-un comunicat de presă al poliției se spune că, ieri-seara, ofițerii de patrulare, care se aflau la menținerea siguranței circulației rutiere pe teritoriul raionului Ialoveni, au stopat șoferul unui automobil, pentru că circula fără centura de siguranță.

„La volanul mașinii s-a dovedit a fi un bărbat de 41 de ani. După verificarea actelor, conducătorul auto a prezentat ofițerilor de patrulare legitimația de asistent al deputatului în Parlamentul RM. În timpul documentării pentru nerespectarea RCR, șoferul manifesta un comportament nedemn, jignind premeditat onoarea și demnitatea angajatului Poliției”, se mai spune în comunicatul INP.

Proprietarul legitimaţiei de asistent de deputat a fost documentat pentru necuplarea centurii de siguranță, neîndeplinirea indicației legale a agentului de circulație privind oprirea vehiculului și ultragierea poliţistului.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că nu tolerează un astfel comportament din partea conducătorilor auto, iar cei care își vor permite să nu respecte cerințele legale ale angajaților Poliției vor fi documentați conform legislației.

Surse ale Deschide.MD spun că șoferul care apare în imagini este Alexadru Grecu, asistentul deputatul liberal Lilian Carp. Grecu face jurnalism sportiv de la începutul anilor ’90. A fost reporter sportiv de ziar, radio și TV. Anterior, a fost producător/moderator talk-show „La Vestiare” NIT TV, talk-show „Fotbal Hebdo” Moldova 1, talk-show „Arena” de la Publika TV și moderator al talk-show „Lumea Sportului” de la postul Noroc TV. Este și autorul cărților „Povestea unui vis de vară” (2007) și „Jurnalismul Sportiv. Apariția și evoluția presei sportive în Moldova” (2014).