După ce a fost citat de Centrul Național Anticorupție pentru a fi audiat într-un dosar deschis pe numele său în această primăvară, Eduard Rudenco, unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, spune că este nevinovat și că a asolicitat închiderea respectivei cauzei penale.

După ședința de judecată de aseară de la Curtea de Apel, în care urma să fie examinat recursul avocaților lui Platon privind măsura preventivă de arest, Rudenco a declarat presei că a depus două cereri: una cu privire la faptul că nu se poate prezenta, pe 7 decembrie, la CNA, și alta de încetare a acestei cauze penale. 

„Am aflat de această faptă sâmbătă. Pe ce cauză penală nu-mi este clar. Sunt invitat pe data de 7 decembrie. Am depus acum o cerere că pe data respectivă nu pot veni. Am depus încă o cerere pentru încetarea acestei cauze, deoarece a depășit toate termenele de urmărire penală. După cum este indicat în citație, este o cauză penală pornită pe persoană în data de 15 aprilie. Reieșind din codul de Procedură Penală, persoana poate figura în calitate de bănuit nu mai mult de șase luni. În detalii nu cunosc, dar o să aflu despre ce cauză este vorba. Dar din citație, se vede că au omis toate termenele procesuale”, a declarat avocatul.   

Întrebat dacă recunoaște că a primit bani pentru a influența anumite persoane, avocatul a negat, dar a menționat că a auzit despre acest lucru: că există o persoană, denunțător, care a provocat mai mulți avocați în acest sens.

Eduard Rudenco este chemat mâine la Centrul Național Anticorupție pentru a fi audiat într-un dosar deschis pe numele său de Inspectoratul de Poliție Ialoveni pentru trafic de influență. Ulterior, dosarul a fost transferat la CNA.

Avocatul ar fi pretins, în perioada anilor 2014-2015, de la doi clienți ai săi, cercetați pentru trafic de droguri, sume de bani de 15 și 14 mii de euro pentru a le rezolva cazul.

Aceștia însă au fost condamnați şi au cerut să le fie returnați banii. Ca urmare, Rudenco le-ar fi returnat doar câte 5 mii de euro (10 mii în total), cei doi adresându-se la poliție. Eduard Rudenco nu a răspuns la telefon pentru a comenta cazul.