Așa numitul ministru de externe, separatistul Vitalie Ignatiev, a discutat cu preşedintele în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini, despre perspectivele unei noi runde de negocieri în formatul „5+2” care ar putea avealoc până la finele acestui an.

Pe site-ul așa numitului minister se spune că Ignatiev a mai vorbit cu Frattini despre procesul de negocieri între separatiștii de la Tiraspol și autoritățile constituționale ale Republicii Moldova. 

„O atenție a aparte a afost acordată problemelor existente, cea a telecomunicațiilor și dosarele penale”, mai spun separatiștii în comunicatul lor

Cei doi au discutat și despre perspectivele de a organiza o ședință în formatul „5+2” până la finele acestui an. 

----------------------------------------- Amintim că luni, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov va discuta la Moscova cu reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini.

Anunţul a fost făcut de reprezentantul oficial al MAE al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova, joi, în cadrul briefingului tradiţional.

Anterior cei doi oficiali au declarat că îi unește nu doar politica externă ci și o prietenie de mai mulți ani.

Menționăm că, în ultima lună șeful Misiunii OSCE în Moldova Claus Neukirch, a mers deja de două ori la Tiraspol pentru a discuta cu separatiștii despre o nouă întrevedere în formatul 5+2.