O fetiță de șapte anișori și fratele său mai mic, în vârstă de șapte luni, au ajuns la spital, după ce au încercat să aprindă focul în sobă, iar aceasta a explodat. Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, 19 noiembrie, în jurul orei 20:30, în localitatea Bălănești, din raionul Criuleni.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații Urgente, cei doi copii au rămas acasă fără supravegherea părinților, iar minora a încercat să aprindă focul în sobă utilizând benzină.

În urma aprinderii lichidului ușor inflamabil s-a produs explozia care a afectat soba din încăpere, iar cei doi copii s-au ales cu arsuri și traumatisme pe față, cap și mâni.

Minorii au fost preluați de urgență și transportați la Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău. Cazul este cercetat de organele de drept.

Inspectorul General pentru Situații de Urgență avertizează populația să nu lase copii de unii singuri acasă și să nu le permită utilizarea lichidelor ușor inflamabile sau a  surselor de încălzire.