Cel de-al treilea planșeu, dintre etajele 15 și 16 ale blocului locativ din bd. Moscova, 11, a fost restabilit. Pe parcursul săptămânii curente, constructorii vor fi antrenați în lucrări de armare și pregătire a cofrajelor pentru betonarea ultimului planșeu, dintre etajele 16 și 17, după care va fi restabilită rețeaua de termoficare centralizată, transmite IPN.

Potrivit Primăriei capitalei, proiectul de reabilitare a blocului afectat de explozia din 6 octombrie presupune lucrări complexe de consolidare a pereților interiori și construcția a patru planșee dintre etajele afectate de deflagrație. Direcția generală locativ-comunală și amenajare a fost desemnată să efectueze lucrările.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost finalizate lucrările de consolidare a pereților interiori de la etajul 15, dar și reconstrucția peretelui exterior de la același nivel. De asemenea, au continuat lucrările de renovare a locurilor de uz comun din scara blocului, care sunt finalizare în proporție de peste 30 la sută.

Cinci oameni și-au pierdut viața în urma deflagrației din seara zilei de 6 octombrie. Printre ei și un copil de patru ani. Preventiv, s-a stabilit că deflagrația a fost cauzată de o scurgere de gaze.

Solicitat de IPN, șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a comunicat că nu se poate vorbi deocamdată despre o cauză oficială a exploziei întrucât expertizele dispuse pe acest caz, inclusiv expertiza buteliei de gaz descoperite, nu sunt gata. Când vor fi finalizate expertizele, cel mai probabil, cauza penală va înceta în legătură cu decesul făptuitorului, a mai spus procurorul.