Doi susținători din Bălți ai PSRM nu au mai avut răbdare să aștepte minunea măririi salariale promise la mitingul socialist de azi și au decis să își ia singuri produse pe care, probabil, s-au gândit că le vor plăti din cei 600 de euro salariu promiși.

Ca urmare, sub îndemnul luptei pentru salvarea Moldovei lansat de la tribuna PSRM din PMAN, cei doi au intrat în Magazinul nr 1 aflat pe Bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, unde au pus ochii pe niște sticle cu băuturi alcoolice.

Și cum drumul spre cei 600 de euro salariu e încă lung, activiștii socialiști nu au avut niciun gând să și plătească. Și au găsit soluția: inițial au vrut să folosească un steag al PSRM ca să ascundă sticla de băutură, dar s-au mulțumit cu haina unuia dintre ei

Astfel, în jurul orei 13:16, administrația magazinului a solicitat intervenția poliției, după ce l-a reținut pe unul dinte ei, care avea ascunsă o sticlă de băutură în căptușeala interioară a hainei 

Surse din cadrul magazinului au declarat că cei doi au fost stopați de către angajații serviciului de pază, după ce achitaseră niște cumpărări la casa de marcat.

Oamenii legii nu au apreciat gusturile rafinate ale tânărui și au considerat că sticla de  Whisky John Jameson în valoare de 462 de lei a fost sustrasă ilegal din magazin.

Tânărul a fost escortat la IP Centru pentru identificare şi stabilirea tuturor circumstanţelor cazului. 

Polițiștii  i-au întocmit proces verbal de contravenţie pentru „Sustragerea în proporţii mici din avutul proprietarului” şi i s-a aplicat o amendă în valoare de 1500 lei.