Polițiștii de frontieră au fost alertați de prezența suspectă a trei persoane în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brânza. Bărbații riscă să fie cercetați penal pentru capturarea ilegală a unui mistreț din Rezervația Științifică ”Prutul de Jos”.

Potrivit realitatea.md, incidentul a implicat în mai multe acțiuni de reținere în flagrant nu doar patrula aflată în exercitarea aribuțiilor de serviciu, dar și echipa de intervenție a SPF Brânza.

Inspectorii de frontieră au observat cu tehnica de termoviziune mișcări incerte a unor persoane în apropierea satului Văleni, raionul Cahul. Împreună cu grupa de intervenție au intensificat acțiunile de control asupra etinerarului de responsabilitate.

Astfel, în perimetrul Rezervației Științifice Prutul de Jos au fost reținuți trei bărbați, originari din raionul Cahul, care încercau să camufleze locul unde au strangulat un mistreț. Acesta a fost capturat cu ajutorul unei capcane de tip laț, iar pentru a-l transporta mai ușor a fost pus în saci.

Interogate, cele trei persoane aflate în zona de frontieră nu au putut să justifice acțiunile ilegale, fapt pentru care riscă amendă penală de până la 10.000 de lei.

Despre fapta dată, au fost informați angajații de la Inspectoratul Ecologic de Stat și Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, care s-au prezentat la fața locului, unde au luat probe la analiza privind pesta porcină.