Victor Panțîru, Consilier în Consiliul Uniunii Avocțților, delegat din partea Baroului Avocaților Chișinău, și-a anunțat demisia din funcția pe care o deține. Demersul avocatului vine ca urmare a dosarului penal deschis pe numele lui Emanoil Ploșniță, președintele Uniunii Avocaților.

Avocatul face acest anunț într-o postare pe pagina personală de Facebook,unde explică circumstanțele care au dus la gestul său, care pleacă de la statutul de învinuit într-un dosar penal al președintelului Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșniță.

„În urma acestui fapt confirmat, am considerat necesar ca acest subiect să fie introdus pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului, din data de 16.11.2018, pentru a discuta toate aspectele și pentru a lua o poziție comună în ceea ce privește integritatea funcției Președintelui Uniunii Avocaților.”, a scris Victor Panțiru.

Demersul său a întrunit însă numai 7 voturi din cele 8 necesare, astfel încât „n-a fost posibilă o analiză detaliată a situației”.

Regret atitudinea unor colegi care din anumite motive s-au abținut sau au votat împotriva acestei chestiuni, ori aceasta a fost un test de integritate pentru fiecare în parte.”, a scris Victor Panțîru, care astfel consideră că „activitatea conducerii consiliului UA vine în contradicție cu principiile mele morale și profesionale.”

Ca urmare, Victor Panțîru anunță că va demisiona din funcția deținută în Consiliul Uniunii Avocaților

Înțeleg să demisionez din funcția de Consilier în Consiliul Uniunii Avocaților, delegat din partea Baroului Avocaților Chișinău. Urez succes membrilor delegați și sper că experiența, onoarea și integritatea o să vă reprezinte în continuare.”, a precizat Victor Panțîru.

pp

Amintim că Președintele Uniunii Avocaților din Moldova, Emanoil Ploșniță, ar avea statut de învinuit într-o cauză penală pornită în baza articolului 190 (escrocherie).