Ludmila Kozlowska, fondatoarea „Open Dialog”, a reacționat la raportul prezentat în Parlamentul R Moldova, în care se arată că fundația ar fi beneficiat de plăți din zone off shore, cu proveniență dubioasă

Într-o postare pe pagina de Facebook, Ludmila Kozlowska afirmă că raportul este o altă porție de minciuni ale Parlamentului de la Chișinău controlat de Vlad Plahotniuc.

Fundația „Open Dialog” îi apără pe cei care sunt persecutați politic. Între acestea se află peste 100 de persoane în Kazahstan, 21 în R Moldova, 72 de cazuri în Rusia și zeci de persecutați politici în urma adresărilor la Interpol sau în urma solicitărilor de extrădare care provin din țări cu regim totalitar”, scrie Ludmila Kozlowska.

Fondatoarea „Open Dialog” precizează că, în opinia ei, comisia parlamentară reprezintă un mecanism de discreditare și manipulare  îndreptat împotriva opoziției și a societății civile din R Moldova înainte de alegeri.

„Așa-zisă „comisie” este compusă în exclusivitate din deputații controlați de Vlad Plahotniuc, de grupul său politic și doi deputați ai lui Dodon, unul dintre ei fiind responsabil pentru persecuția politică inițiată împotriva avocatului Ana Ursachi.”, scrie Kozlowska.

În finalul postării Ludmila Kozlowska consideră că raportul „este agonia autorităților de la Chișinău după criticile dure venite din Parlamentul European”.

ppAmintim că raportul Comisiei de Anchetă a scos la iveală faptul că Fundația Open Dialog ar fi fost finanțată implicit din schema de spălare a banilor „Laundromat”, dar și din frauda bancară produsă în R Moldova. Totodată, ar fi oferit finanțări ilegale Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr și liderilor acestora.