Consiliul Local al Sectorului 5 București a aprobat Acordul de Finanțare dintre Primăria Sectorului 5 și Primăria municipiului Ungheni pentru „Reabilitarea Centrului socio-cultural Multifuncțional din Municipiul Ungheni”, informează Provincial.

Suportul financiar în mărime de 1 000.000 RON oferit de Primăria Sectorului 5 București este destinat continuării lucrărilor de renovare și dotare a Centrului Cultural Multifuncțional din cartierul Berești, a cărei reconstrucție a început în anul 2017 în cadrul unui proiect finanțat de Fondul de Solidaritate al Poloniei.

Urmare a lucrărilor de reconstrucție clădirea Clubului din Cartierul Berești a fost reparată capital, suprafața acesteia fiind extinsă. De asemenea, a fost renovat acoperișul, schimbate geamurile, a fost instalat un sistem autonom de încălzire și construite grupuri sanitare. La moment aici se execută lucrări de reparație interioară, relatează ungheni.md.

După finisarea lucrărilor de reparație interioară în incinta Centrului Cultural Multifuncțional care va purta numele „Regina Maria”,  va fi amenajată o sală de bibliotecă, o sală multifuncțională, o sală-galerie, spații pentru desfășurarea cluburilor pe interese, o sală sportivă, dar și un centru de asistență medicală.

Tot aici vor fi biroul polițistului de sector și oficiul poștal.