O fetiță de șase ani s-a rătăcit pe străzile capitalei, dar a fost găsită de un echipaj de pompieri care au ajutat-o săi ajungă la părinții săi. Incidentul a avut loc în seara zilei de marți, 13 noiembrie, în proximitatea Complexului Memorial Eternitate.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații Urgente, pompierii Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Centru al capitalei se întorceau dintr-o misiune și în apropiere de Complexul Memorial Eternitate au surprins fetița disperată că nu poate găsi drumul spre casă.

Copilul a fost adus în detașament, iar prin intermediul Serviciului 112 a fost solicitată intervenția poliției pentru stabilirea identității minorei și căutarea părinților. În mai puțin de o oră, copila a reușit să-și revadă apropiații îngrijorați de dispariția ei.

Minora a ajuns în siguranță la părinți, iar aceștia au fost mulțumiți de intervenția salvatorilor.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că fetița este elevă în clasa întâi, la un liceu din apropierea locului unde a fost găsită de pompieri.

„Aceasta se afla la ore suplimentare, care deobicei durau până la ora 16:00, după care era luată de părinți acasă. În seara zilei de marți, profesoara i-a eliberat pe elevi cu 15 minute mai devreme, iar fetița a părăsit curtea liceului împreună cu alți copii, luându-se cu joaca. Ulterior, după ce toți prietenii ei s-au dus spre casă, ea rămas singură și nu știa cum să ajungă acasă, când a fost găsită de pompieri. Apelul la poliție a fost îngregistrat în jura orei 16:45”, a precizat Stati.