Ofiţerii de investigaţii ai Poliției Capitalei, în colaborare cu procurorii oficiului Buiucani, dar și cu suportul mascaților de la „Fulger”, au dat buzna peste o grupare criminală din UTA Găgăuzia, care ar fi săvârșit atacuri tâlhărești asupra străinilor aflați în Chișinău.

Astfel, la data de 14 noiembrie curent, au fost efectuate percheziţii autorizate la domiciliile membrilor grupului criminal. Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, anterior judecați, originari din UTA Găgăuzia. 

Potrivit datelor obţinute de către poliţişti, la data de 22 septembrie, bănuiţii, cu cagule pe cap, au pătruns într-un apartament din sectorul Buiucani a capitalei prin deteriorarrea ușii de la intrare și au aplicat violența asupra unui cetățean străin.

Făptașii l-au amenințat cu moartea și i-au sustras bani, carduri bancare, actele de identitate, cauzând victimei, în vârstă de 60 ani, un prejudiciu material în sumă de 5350 lei.

Toți membrii grupului criminal au fost reținuți pe un termen de 72 ore în Izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind cercetați penal pentru tâlhărie.

Conform legislației penale în vigoare, dacă vina le va fi dovedită, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 6 ani la 10 ani.