Doi judecători de la curtea supremă de Justiție s-au răzgândit și și-au retras cererile de demisie. Deciziile au fost prezentate în plenul Legislativului. Este vorba despre: Tatiana Vieru și Valeriu Doagă.

În timpul dezbaterilor din plen, deputatul PLDM Maria Ciobanu a cerut explicații de la președintele comisiei juridică și imunități despre situația din sistemul judecătoresc. 

„Nu că nu aș vrea să nu plece din sistem acești judecători, din contra vreau să plece in corpore toți judecătorii dar vă rog explicați ce este cu acest joc, ba vor să plece ba vor să rămână. Ce se întâmplă?”, a întrebat deputatul PLDM. 

Raisa Apolschi a răspuns că nu poate oferi aceste explicații: „Mă depășește această întrebare. este dreptul fiecărui judecător împarte”. 

Într-un final Legislativul a decis să le accepte retragerea demisiilor. 

------------------------------ Amintim că la începutul lunii noiembrie Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a examinat, cererile de demisie a cinci magistrați de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Aceștia erau: Tatiana Vieru, președinte al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ, vicepreședinte al CSJ, Dumitru Visternicean, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulia Sîrcu, fost vicepreşedinte al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al CSJ și Valeriu Doagă, magistrat la Curtea Supremă de aproximativ 18 ani si Elena Covalenco, judecător de la CSJ, membra Colegiului Penal.