Ministrul Apărării Eugen Sturza participă, în perioada 16-18 noiembrie, la cel de-al X-lea Forum Internaţional de Securitate Halifax, care se desfăşoară în oraşul Halifax, Nova Scoţia, Canada.

Potrivit şefului Direcţiei Cooperare Internaţională, colonel Mariana Grama, pe agenda evenimentului, care reuneşte miniştri ai Apărării şi factori de decizie din peste 70 de ţări democratice, se regăsesc subiecte privind problemele actuale de securitate, precum şi contribuţia statelor participante, inclusiv a Republicii Moldova, la eforturile internaţionale de consolidare a securităţii, păcii şi stabilităţii mondiale.

În Halifax, Eugen Sturza are planificate o serie de întrevederi bilaterale cu mai mulţi oficiali, printre care Ministrul Apărării Naţionale al Canadei, Harjit Sajjan, şi vicepreşedintele Comisiei pentru apărare naţională a Parlamentului Federal al Canadei, James Bezan.

Forumul internaţional de securitate Halifax a fost organizat pentru prima dată în 2009 şi este unul dintre cele mai remarcabile evenimente în domeniul securităţii.