Poliția Capitalei anunță într-un comunicat de presă că s-a autosesizat în cazul publicat în mass-media despre cum mai multe persoane încearcă să intre într-un microbuz de rută din Capitală care e burdușit cu pasageri.

Într-un comunicat de presă al instituției se spune că acest „caz este documentat de angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și identificarea șoferului care a admis transportarea pasagerilor supranormă, cu ulterioara atragere la răspundere”. 

Oamenii legii mai spun că angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, s-au întrunit într-o ședință de lucru cu reprezentanții Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie mun. Chișinău, unde s-a pus în discuție problema depășirii numărului de pasageri admis în rutierele care circulă pe străzile capitalei.

De asemenea, de către angajații de poliție, vor fi efectuate verificări inopinate, a microbuzelor de rută a căror număr depășește numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehicolului, în scopul sporirii siguranței călătorilor.

---------------------------------- Amintim că StopHam a publicat recent nişte secvenţe în care apar mai multe persoane ce încearcă să intre într-un microbuz de rută arhiplin.