El a îmbrăcat uniforma de ofițer, iar ea rochia de prințesă și au valsat pe notele piesei „Once Upon a December” - exact ca în celebrul film de animație „Anastasia” marca Walt Disney. A fost primul lor dans în calitate de soț și soție. Este vorba despre povestea de dragoste a Cristinei și a lui Dumitru Moscaliciuc, ofițer de sector la Vadul lui Vodă în vârstă de 25 de ani, scrie realitatea.md.

 

„Uniforma pentru mine este ceva sfânt, pentru că eu mereu am visat să o port. De aceea, am ales să o port și la nuntă. Soția a dorit ca primul dans să fie ca din poveste - cu prinț și cu prințesă, iar uniforma a fost din context”, a povestit tânărul.

Cristina este ingineră în construcții, iar Dumitru activează în poliție de mai mulți ani. Acum 4 ani, el a absolvit Academia „Ștefan cel Mare” și, în prezent, deține gradul de inspector superior. 

Conducerea MAI se arată mândră. Însuși ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a fost cel care și-a îndemnat angajații să poarte uniforma la nuntă.

„Să îmbraci uniforma de ofițer la propria nuntă - e o declarație de dragoste profesiei. Felicitări colegului nostru, Dumitru Moscaliciuc!”, scrie pe pagina oficială de Facebook a Ministerului.

Sursa foto, video: arhiva personală

Până acum, cel puțin șapte angajați ai MAI au urmat gestul. Printre cele mai mediatizate, a fost cununia polițiștilor de frontieră Vitalie Rotaru și Maria Merlan, la care a fost prezent Alexandru Jizdan și Fredolin Lecari, șeful Poliției de Frontieră.