Pe masa membrilor Consiliului Superior al Magistraturii se află încă șase cereri de demisie din partea judecătorilor, asta după ce săptămâna trecută CSM a aprobat demisiile a încă șapte magistrați. Tot atunci președintele Consiliului Victor Micu a declarat că deciziile judecătorilor au fost luate după anunțarea reformei salariale.

Astăzi CSM urmează să examineze următoarele cereri de demisie: judecătorul Marina Galupa de la Curtea de Apel Comrat, Olga Bejenari de la Judecătoria Chișinău, Ana Albu de la Curtea de Apel Bălți, Tudor Berdilă de la Curtea de Apel Cahul, Maria Moraru de la Curtea de Apel Chișinău. 

Tot astăzi una din magistratele reținute în „dosarul judecătoarelor” a decis să demisioneze din funcția pe care a deținut-o până acum. Este vorba de Ludmila Ouș, a cărei cerere de demisie se află pe agenda de astăzi de la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Dosarul judecătoarelor” // Una din magistrate își dă demisia

La fel, astăzi, Procurorul General va cere astăzi în cadrul ședinței CSM, suspendarea unui judecător. Este vorba despre magistratul de la Judecătoria Orhei, Eugen Popovici, anchetat de Procuratura Anticorupţie pentru corupere pasivă.

Procurorul General va cere astăzi suspendarea unui judecător. Despre cine este vorba

---------------------------------- Amintim că alți șapte magistrați au plecat din sistemul judecătoresc după ce, săptămâna trecută,  Consiliul Superior al Magistraturii le-a aprobat demisiile. Cinci dintre ei ocupau în ultima perioadă funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, iar doi sunt de la judecătoria Comrat și Strășeni.

Cei cinci magistrași de la CSJ sunt: Tatiana Vieru, Dumitru Visterniceanu, Iulia Sîrcu, Valeriu Doagă și Elena Covalenco. 

Președintele CSM, Victor Micu, a declarat că regretă plecarea judecătorilor cu experiență vastă în sistem, însă decizia le aparține.

Precizăm că, tot săptămâna trecută, CSM a aprobat cererea de demisie a judecătorului Ion Cojocari, de la Judecătoria Comrat, și a judecătoarei Valentina Criucicova, de la Judecătoria Strășeni. Astfel, sistemul judecătoresc a rămas atunci fără șapte magistrați.