Polițiștii i-au identificat și reținut pe cei care au profanat cele 17 morminte din cimitirul nou din municipiul Cahul, la începutul săptămânii curente.

Solicitată telefonic, Cristina Ciobanu, ofițerul de presă al IP Cahul, a declarat pentru Deschide.MD că ieri, 8 noiembrie, oamenii legii i-au identificat și reținut pe cei care au profanat cele 17 morminte din cimitirul orașului Cahul. Aceștia s-au dovedit a fi trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.

„Oamenii legii au stabilit că cei trei tineri în nopatea de luni, 5 noiembrie, din motive necunoscute, ar fi intrat pe teritoriul cimitirului situat pe strada Mihai Viteazul din municipiul Cahul, unde au profanat 17 morminte. Aceștia au lovit cu picioarele plăcile funerare, au distrus ghivecele cu flori de lângă monumente, dar și unele mese care au fost special amenajate de către rudele răposaților”, a precizat Ciobanu.

Reprezentantul IP Cahul a ținut să adauge că cei trei tineri au fost reținuți, iar pe numele lor a fost pornit un proces penal în baza articolului 222 alin. 2 lit. a ) Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument funerar ; acțiuni savâșite de doua sau mai multe persoane.

 Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă să se aleagă cu amenzi începând de la 27 500 de lei la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, ori cu închisoare de până la 1 an.