Jaful în Republica Moldova ia aspecte gastronomice. Un bărbat a pătruns aseară într-un magazin alimentar din Drochia şi a cerut, ameninţând vânzătoare cu un cuţit, de băut şi... hrană pentru câini. Incidentul a avut loc în jurul orei 18:20.

Solicitată telefonic, Lilia Harea, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Drochia, a declarat pentru Deschide.MD că, la fața locului, oamenii legii au stabilit că atacatorul, în vârstă de 60 de ani, era băut.

„Bărbatul a intrat în magazin în stare de ebrietate și înarmat cu un cuțit. A amenințat vânzătoarea cu moartea și a cerut să i se dea băuturi alcoolice, dar și mâncare pentru câini. Acesta a fost imobilizat de către agentul de pază al magazinului, care, ulterior, a chemat poliția”, a precizat Harea.

Atacatorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele lui a fost pornit un proces penal în baza articolului 155 din Codul Penal (Ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii), iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să stea la pușcărie de la 2 la 5 ani.