Cazuri ieșite din comun au fost înregistrate în această săptămână în raionul Nisporeni și Dondușeni, după ce două minore de 12 și respectiv de 15 ani au fost violate de prietenii acestora.

Primul caz a avut loc la începutul aceste săptămâni în localitatea Șendreni, din raionul Nisporeni, după ce trei minori de 12,14 și 17 ani, ar fi violat o fetiță de 12 ani, într-o casă părăsită, iar profesorii de la școala din Vărzărești au anunțat poliția.

Solicitat  telefonic, Nicanor Ciochină, șeful IP Nisporeni, a declarat pentru Deschide.MD că incidentul ar fi avut loc în localitatea Șendreni, iar victima provine dintr-o familie social vulnerabilă și cu mulți copii. În ziua când s-a întâmplat cazul, aceasta ar fi fost împreună cu cei trei minori la o zi de naștere. În prezent cazul este investigat de către Procuratura Nisporeni.

Potrivit lui Andrei Lesnic, șeful-adjunct al Procuraturii Nisporeni, victima a fost examinată de psihologi și a fost supusă mai multor expertize, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru viol.

„Examinăm toate circumstanțele, însă nu vă putem spune mai multe detalii despre acest caz, căci ține de secretul anchetei. Pot să vă comunic doar că asupra fetiței nu a fost aplicată violența”, a precizat Lesnic.

Cel de al doilea caz, a avut loc în seara zilei de ieri, 8 ianuarie, în localitate Briceni, din raionul Dondușeni. Primarul localității a sunat la poliție și a anunțat că într-o casă părăsită din localitate, doi adolescenți ar fi violat o minoră de 15 ani.

Solicitată telefonic, Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Dondușeni, a declarat pentru Deschide.MD că în acest caz sunt suspectați doi minori de 14 și respectiv 15 ani, din aceeași localitate, iar cazul a fost transmis Procuraturii Dondușeni.

Eugen Trocin, șeful Procuraturii Dondușeni, a refuzat să vorbească cu reporterul Deschide.MD. Mai multe detalii despre acest caz nu am putut afla nici de la Maria Vieru, prutătorul de cuvânt la Procuraturii Generale.