Au apărut noi detalii despre odioasa crimă de la Oneşti, Hânceşti , unde trei minori au omorât în bătaie un bărbat de 38 de ani, după care și-au făcut selfie cu cadavrul său. Potrivit oamenilor din localitate, răposatul trăia de şase în concubinaj cu mama unuia dintre adolescenți.

Secretara Primăriei Oneşti, localitate unde a avut loc crima, ne-a comunicat că toți cei trei minori provin din familii social vulnerabile, fiind crescuți de mame solitare și neangajate în câmpul muncii.

„Bărbatul care a decedat, nu avea viză de reședință la noi în localitate, el fiind originar din Cantemir. Acesta avuse anterior soție și doi copii, undeva în nordul țării, dar, de vreo șase ani, venise la noi în localitate și trăia în concubinaj cu mama unuia dintre cei minori. Ea nu era angajată în câmpul muncii, la fel ca și mamele celorlalți doi, dar lucrau așa, mai mult ocazional. Răposatul lucra în calitate de cioban la noi în sat. Doi dintre minori absolviseră gimnaziul, iar al treilea era în clasa noua. Tragedia a avut loc acasă la unul dintre cei trei minori”, a precizat secretara de la primărie.

Aceasta a mai adăugat pe final că familiile celor trei minori nu au figurat în comisiile primăriei ca familii cu risc sporit.

Pe de altă parte, oamenii din localitate susțin că răposatul și concubina sa erau consumatori de alcool și adesea puteau fi văzuți prin sat în stare de ebrietate. 

„Bărbatul avea obiceiul să o bată des pe femeie, iar feciorul acesteia, în vârstă de 16 ani, se săturase să-și vadă mama bătută, așa că marți seara și-a chemat prietenii acasă la el, au băut împreună cu decedatul, apoi l-au luat l-a bătaie”, ne-a zis o femeie din mahalaua unde a avut loc crima.

Solicitat telefonic, Remus Moroz, șeful Procuraturii Hâncești, a declarat pentru DESCHIDE.MD, că minorii au filmat cu telefoanele momentul când îl snopesc în bătaie pe bărbat, iar imaginile au fost incluse ca probe în dosar.

EXCLUSIV +18 // Poze din telefonul ucigașilor minori de la Hâncești. Și-au făcut selfie cu victima

Moroz a mai declarat că mobilul conflictului a fost faptul că defunctul, anterior, ar fi maltratat-o pe mama unuia dintre minorii reținuți, iar acesta s-ar fi răzbunat.

Reamintim că, în noaptea de marți spre miercuri, un bărbat de 38 de ani, de la Oneşti, Hânceşti, a fost omorât cu bestialitate de prietenii săi de pahar. E vorba despre un matur de 45 de ani și de trei adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

Fiind în stare de ebrietate, între ei s-a iscat un conflict care a culminat cu un schimb de pumni. Agresorii au snopit în bătăie gazda, după care și-au făcut poze cu mâinile murdare de sânge, cu cadavrul în fundal. Mama unuia dintre cei trei minori l-a găsit pe bărbat în casă, plin de sânge, și a chemat ambulanța. Din cauza traumatismelor grave, însă, ultimul a decedat până la venirea ambulanței.

Cazul este investigat de procurorii din Hâncești. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs crima.

Dacă vina celor patru agresori va fi demonstrată, aceștia riscă să  fie condamnați de la 12 la 20 de ani de închisoare sau chiar la detenţie pe viaţă.