Un caz neobișnuit este anchetat de către oamenii legii din Hâncești, după ce unui fermier i-au dispărut 14 porci din ocol într-o singură noapte. Incidentul a avut loc la începutul săptămânii, în localitatea Cornești, din raionul Hâncești, iar până astăzi încă nu au fost găsiți. Poliția are două versiuni, una dintre care ar fi faptul că porcii au fugit.

Solicitat telefonic, Lilian Luca, șeful Inspectoratului de Poliție Hâncești, a declarat pentru Deschide.MD că oamenii legii au fost alertați despre acest caz de către proprietarul porcilor, un bărbat în vârstă de 39 de ani.

„Proprietarul susține că porcii i-au fost furați, dar și că s-ar fi auzit și focuri de armă, însă după ce s-au făcut cercetări la fața locului, declarația sa cu privire la focurile de armă nu a fost confirmată. Polițiștii nu au găsit niciun tub de cartuș care ar confirma spusele bărbatului”, a precizat Luca.

După ce au fost anunțați despre dispariția porcilor, grupa operativă din cadrul IP Hâncești s-a deplasat la fața locului. 

„Cei 14 porci se aflau într-un ocol imporvizat, înconjurat cu un gard din plase de sârmă, una din ele fiind deteriorată. La moment avem două versiuni pe care le cercetăm, prima fiind faptul că persoane necunoscute ar fi distrus gardul și au furat porcii. Cea de a doua versiune pe care o examinăm este aceea că porcii ar fi putut singuri să fugă din ocol. Oameni din localitate susțin că ar fi văzut porcii în extravilanul localității”, a precizat  Luca.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care au dispărut cei 14 porci, pe care proprietarul i-a estimat la aproximativ 60 000 de lei.