Președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, a reacționat la decizia controversată a CSJ de a-i retrage cetățenia R Moldova lui Traian Băsescu.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Anatol Șalaru face referire la subordonarea justiției din R Moldova.

Justiția moldovenească a făcut încă odată dovada subordonării juridice către puterea bicefală formată din cuplul toxic Plahotniuc-Dodon.”, a scris Șalaru, care a precizat că retragerea cetățeniei lui Băsescu este un abuz juridic, confirmat de judecîtorii CSJ

După o amânare pentru care a invocat ”studierea suplimentară” a dosarului, completul de judecători a decis să confirme juridic abuzul lui Igor Dodon și să-i retragă definitiv cetățenia celui care a pus Republica Moldova pe harta interesului Uniunii Europene.”, a scris Șalaru.

Președintele executiv al PUN afirmă că intrarea lui Băsescu în politica din R Moldova a deranjat toată clasa politică, precizând că s-au depășit niște limite.

Faptul că intrarea în politica moldovenească a lui Traian Băsescu, prin înființarea PUN, a deranjat întreaga clasă politică de la dreapta la stânga politicii moldovenești nu mai este un secret pentru nimeni. De aici și până la a da decizii în puterea nopții, după ce cu doar câteva ore înainte anunțaseră amânarea unui verdict, este totuși o distanță prea mare.”, scrie în postarea lui Șalaru.

Concluzia președintelui executiv al PUN este că R Moldova este un stat eșuat, care a devenit o feudă a unei grupări interlope

Alături de invalidarea alegerilor la Primăria Chișinău, sentința contra lui Traian Băsescu este încă o dovadă că statul Republica Moldova a devenit pur și simplu o feudă aflată la cheremul unor grupări interlope mascate sub eticheta de partide, un stat eșuat la marginea lumii civilizate.”, a scris Șalaru.

ppAmintim că deși inițial au amânat ședința de judecată în dosarul „Băsescu vs Dodon”, magistrații de la Curtea Supremă de Justiție s-au răzgândit la nici patru ore și au luat decizia de a respinge recursul fostului președinte al României, Trăian Băsescu.