Retragerea cetățeniei R Moldova lui Traian Băsescu a fost discutată la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Cu referire la felul în care Traian Băsescu a primit cetățenia R Moldova, Vitalia Pavlicenco a afirmat că acest fapt creează un precedent, iar Băsescu a primit cetățenia cadou.

Acordarea cetățeniei lui Băsescu poate crea un precedent. Trebuie niște condiții pentru ca cineva să aibă această cetățenie. Cetățenia lui Băsescu a fost făcută mai mult cadou de dnul Timofti”, a spus Vitalia Pavlicenco.

Precizăm faptul că în numeroase intervenții ăn mass-media sau în conferințe de presă, Igor Dodon a menționat că Băsescu a primit sub formă de cadou cetățenia R Moldova.

La aceeași temă s-a expus un alt invitat al emisiunii, Valentin Dolganiuc, care s-a referit la aderarea lui Traian Băsescu la Partidul Unității Naționale ca fiind o „greșeală lamentabilă”.

Atunci când a devenit președinte de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu a marginalizat și distanțat alte partide și entătîți civice unioniste. A greșit lamentabil”, a spus Dolganiuc, care a precizat că „Traian Băsescu merita din plin cetățenia R Moldova”.

ppAmintim că deși inițial au amânat ședința de judecată în dosarul „Băsescu vs Dodon”, magistrații de la Curtea Supremă de Justiție s-au răzgândit la nici patru ore și au luat decizia de a respinge recursul fostului președinte al României, Trăian Băsescu.