Andrei Bivol, avocatul ex-președintelui României, Traian Băsescu, afirmă că este culmea să spui că cetățenia lui Traian Băsescu a fost retrasă din motive juridice. În opinia lui, acest lucru a fost făcut din considerente exclusiv politice. Declarația a fost făcută la emisiunea „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

„Este demonstrat faptul că cetățenia a fost retrasă din motive exclusiv politice, iar încercarea aceasta de a da o notă juridică sau o motivație de încălcare a legii este absurdă”, a declarat Andrei Bivol. Avocatul spune că, dacă Traian Băsescu va decide acest lucru, vor merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu acest dosar.

Miercuri seara, Curtea Supremă de Justiție a respins recursul avocaților fostului președinte al României, Traian Băsescu, președinte de onoare a Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, privind anularea decretului președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care Traian Băsescu a fost lipsit de cetățenia moldovenească.